מדרסים בהתאמה אישית
מדרסים מתאמים בין הנעל אותה אנו נועלים לבין כף הרגל. הם מותאמים באופן מדויק למבנה כף הרגל. מדרסים מתחלקים לסוגים רבים, עשויים מחומרים שונים ומגוונים, בעלי אורך חיים שונה, תכונות שונות, תועלות ואיכויות שונות.
ישנם פרמטרים רבים המשפיעים על התאמת סוג המדרס לכף הרגל שלנו: משקל הגוף, מבנה הרגל, רמת גמישותה, אופי העיסוק, העומסים להם אנו נתונים בחיי היומיום, מחלות רקע ועוד.
איזה סוג של מדרסים?
לכן מדרסים צריכים תמיד להיעשות בהתאמה אישית וספציפית לכל אדם וכמובן על פי צרכיו
כמעט כולם. ילדים, צעירים ומבוגרים, חיילים, ספורטאים מקצוענים וחובבנים, אנשים בריאים השואפים לאיכות חיים טובה יותר, ויש כאלה הזקוקים למדרסים בשל בעיה רפואית או בעקבות פציעה.
לצערנו, רוב האנשים מגיעים לעשות מדרסים רק כאשר כואב להם והם סובלים. אין צורך להגיע למצב שכזה, שכן מדרסים מהווים גם טיפול מונע – בדיוק כפי שאנו מקפידים ללכת לרופא השיניים ולא מחכים שיהיו לנו חורים או בעיות אחרות.
- תיקון מנח כף הרגל בנעל – הזווית בה כף רגלינו מונחת תשפיע על ההליכה, היציבות ועל המפרקים השונים
- פילוג לחצים – כאשר באזור אחד ישנו לחץ גבוה מאזור אחר, המדרס יפזר לחצים אלו ויפחית את העומסים באזורים הכואבים.
- שיפור היציבה – המדרסים מקנים יציבות על ידי שמירה על מנח ניטראלי (ישר) וממלאים את החלקים שאינם נתמכים על ידי הנעל.
- הורדת לחץ מפצעים קשיי ריפוי (סוכרת) – חלק מחולי הסוכרת סובלים מ"כף רגל סוכרתית" – חוסר תחושה חלקי או מלא (נוירופטיה) בכף הרגל או שזרימת הדם לכפות הרגליים ולאצבעות אינה תקינה. אי תחושה הוא דבר העלול להוביל לסיבוכים. יש להימנע ממצבים בהם נוצרים פצעים העלולים להוביל לקטיעות. במצב כזה חובה לעשות מדרס. המדרס מוריד לחץ באופן משמעותי מאותו אזור, דבר היכול להציל מקטיעה.
עוד על מחלת הסוכרת
- בלימת זעזועים – בעת הליכה או ריצה כדאי שתהיה בלימת זעזועים על מנת להפחית את הזעזועים ממפרקי הגוף. הנעליים והמדרסים עוזרים בבלימה זו על ידי חומרים ייחודיים המשככים את הזעזוע ומגבירים את הבלימה. בכך נמנע או נדחה בעיות וכאבים שיצוצו בעתיד, כמו שחיקה של סחוס, כאבי גב, ברכיים וכדומה.
תפקידים בסיסיים אלו – תיקון המנח, פילוג הלחצים ובלימת הזעזועים, משפיעים על כל מערכת השלד והשריר שלנו: קרסוליים, ברכיים, ירכיים, עמוד השדרה, האגן והצוואר.
במובן מסוים, אפשר לדמות מצב זה של השפעות המדרסים על גופנו, לבניין: כאשר העמודים התומכים אינם יציבים ובנויים כהלכה, כל הבניין עלול להיחלש ולהתמוטט. כלומר, כאשר יש לנו כאבים בכפות הרגליים ואין אנו מטפלים או עושים מדרסים באופן נכון, כל הגוף שלנו סובל מזה.
חשוב להבין – לחצים בכף הרגל אינם יכולים להעלם סתם כך לאוויר. הם חייבים להיות מנותבים למקום כלשהו. לכן המדרס במבנהו הייחודי, יעזור לנו לפזר אותם מהמקומות הכואבים בהם הלחץ גבוה לאזורים בהם הלחץ נמוך יותר.
כדי לקבל תמונה מדויקת ומקצועית לגבי הלחצים בכפות הרגליים, יש לנו גם את בדיקת פילוג הלחצים בכף הרגל.
רופאים מטפלים
מר אורן סנדריי
התמחות:
מדרסן בשיטות מסורתיות, מאחוריו ניסיון רב בבניית מדרסים אורטופדיים ,נעליים, הגבהות מיוחדות ועבודה עם חומרים טרמופלסטיים שונים בתחום ההנעלה הרפואית.
תפקיד נוכחי:
– מנהל המכון למדרסים במרכז רפואי ארבל בטבריה
– מנהל המכון למדרסים במרכז רפואי אסף בעפולה
– מנהל שיווק ואחראי תחום הכשרה למעבדות בחברת אקטיב מולדינג סיסטמס
מלאו את הטופס ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם האפשרי:
המטרה הטיפולית – להביא אותך לכדי הגרסה הכי אטרקטיבית של עצמך.