דיאטנית

דיאטנית

איך נעזרים בה? מה עושה דיאטנית? היכן ניתן לפגוש אותה? איך יודעים איזה טיפול ואיזה תפריט הכי מתאימים לי?

איך מתקבלים לטיפול אצל דיאטנית?

אם את או אתה זקוקים לסיוע דיאטני – מכל סוג – רופא או רופאת המשפחה, או רופאים בתחומי מומחיות אחרים (למשל – קרדיולוגים או גסטרואנטרולוגיה), יפנו אתכם לשירות.

דיאטניות עוסקות בתחומים רבים ומגוונים, וביניהם:

  • ייעוץ להרזיה ולהשמנה.

 

  • טיפול תזונתי בהפרעות אכילה: בולימיה ואנורקסיה.

 

  • ייעוץ לתזונה נכונה לאנשים בריאים.

 

  • ייעוץ לתזונה נכונה לאנשים שלהם גורמי סיכון להתפתחות של מחלות לב וכלי דם, כמו יתר לחץ דם ורמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים בדם.

 

  • טיפול תזונתי בחולים במחלות של דרכי העיכול, כמו מחלת קרוהן, צליאק, קוליטיס ואחרות.

 

  • טיפול תזונתי תומך בחולים במחלות קשות, כמו מחלות כליה, סיסטיק פיברוזיס וסרטן.

 

ההתמחויות הרבות של הדיאטניות בכללית נותנות מענה מקצועי – ומקיף – לכל מצב ולכל בעיה.

 

איך הדיאטנית יודעת מה טוב בשבילי?

הדיאטנית קובעת את הדרישות התזונתיות שלך תוך התחשבות בגיל, במין, באורח החיים ובהרגלי האכילה. לפני שהיא נותנת המלצות לשיפור התזונה שלך, היא לוקחת בחשבון את הגורמים החשובים לך, את דפוסי האכילה שלך, את סדר היום שלך והאילוצים בעבודה – ואת המזונות האהובים עליך (כאלה "שיתהפך העולם" את או אתה לא מוותרים עליהם). אין דיאטה שטובה לכולם. כדי שדיאטה תצליח היא צריכה להיות תפורה במיוחד בעבורך, בהתאמה אישית.

 

 

ומה זה בדיוק ה-BMI?

ראשי תיבות באנגלית של "מדד מסת הגוף" (Body Mass Index). המדד זה מחושב על-ידי חלוקת משקל הגוף בקילוגרמים בגובה שלך (במטרים) בריבוע. ה-BMI הוא מדד העולמי המקובל לקביעת עודף משקל או השמנת יתר. המדד אינו יעיל בקביעת עודף משקל או השמנת יתר בקרב ספורטאים (שלהם מסת שרירים גבוהה התורמת למשקל גבוה) או בקרב אנשים שעברו ירידה או עלייה מהירה במשקל הגוף. לילדים ולבני נוער מתחת לגיל 18 קיימת טבלת BMI ייחודית להם.

 

מי יודע איזה גורמי סיכון נחשבים לצורך ייעוץ דיאטני?

רשימה גורמי הסיכון הנחשבים ארוכה, ורופא או רופאת המשפחה שלך יכולים לומר לך אם את או אתה סובלים מאחד או יותר מגורמי סיכון אלה. אם המצב מחייב זאת, הם יציעו לך לדיאטנית.

 

מה זה אבחון ?

האבחון מאפשר לדיאטנית לקבוע בבירור את סוג הטיפול המתאים לך ביותר, בהתאם להנחיות הרופאים.

 

בסיום האבחון, הדיאטנית תקבע את מספר הפגישות הטיפוליות המתאים לך. במהלך האבחון היא תוכל לקבוע, למשל, האם ייטיב איתך טיפול פרטני (אחד על אחד) או קבוצתי (ביחד עם עוד לקוחות שבעייתם באותו תחום); הכל בהתאם לממצאי הפגישה והאבחון.

 

ומה קורה אז?

תיקבע לך סדרת פגישות ייעוץ והכוונה, שבמהלכן תוכל הדיאטנית לעקוב אחר השינויים הנחוצים בתזונה, להדריך אותך לאורך הדרך, לשמוע ממך "איך הולך" ואפילו לתת לך "שיעורי בית" לתרגול עצמי בחשיבה ובפעולה. אנחנו מאמינים כי גם את, או אתה, צריכים ליטול חלק בשינוי התזונה שלכם. לכן יש חשיבות רבה לשמירה על המסגרת התזונתית שנקבעה.

רופאים מטפלים

ד"ר פרבר יבגני

תפקיד:
מנהל יחידת נפרולוגיה, בית חולים פוריה

מיומנויות:
איזון לחץ דם, הפרעות בתפקודי הכליה

ד"ר גיא רובין

התמחות:
רופא בכיר בי"ח העמק

מיומנויות:
מומחה כף היד

סגירת תפריט
Call Now Button